söndag 28 februari 2016

Att vakna till morgonljuset!

Jag läser mina rader varje morgon, tagna ur Malin Berghagens Yogabok. Den om att få vakna till morgon ljuset. Det har inte varit sant hitintills. Jag har vaknat till mobilens alarm och det har vart becksvart ute! Men idag! Idag vaknade jag 06.45 och det var påväg att ljusna. Underbart!!
06.49 går solen upp och 17.15 går solen ner.
Jag klädde mig för stavgång, tänkte att jag ska fortsätta min morgonträning från Masesgården! Maken var då redan påväg för dagens skridskouppdrag som ledare för en tur med friluftsfrämjandet i Trosa skärgård. Så han cyklade med full skridskomundering till bussen och jag drog iväg med stavarna för en morgonrunda på drygt 4 km! Hade först tänkt följa med på skridskoturen, men hela dagen skulle gå åt, och då drog jag mig ur!
Efter frukost cyklade jag med fårskinnsfäll och matsäck till äldsta barnbarnet och tog med honom på en liten skogsutflykt. Hade lite abstinens efter att inte fått träffa honom på ett tag! Vi hade en mysig stund i skogen. Klättrade upp på berg och åkte rutschkana nerför, plockade blåbärsris och hittade en rävlya. Stannade även en stund i lägenheten och fick träffa mamman och lillasystern.
Efter lunch och ett par tvättmaskiner åkte jag på ett Hot Vinyasa yoga-pass. För mig ett nytt pass, riktigt bra med fokus på armar, axlar och core-muskulatur. Svetten dröp om mig. Tog en dusch på plats och på hemvägen stannade jag till för att hälsa på yngsta barnbarnet. Han har verkligen växt på de senaste veckorna. Jag fick den stora äran att byta blöja, eftersom han passade på att bajsa på sig när jag höll i honom!!
Nu har vi ätit gott, och det var så roligt att laga mat igen! Tror jag hade lite abstinens av matlagning också!!
Men det är svårt att hålla Masesgårdens mattider! Middagen blev inte förrän kl 20, och det är egentligen fel att överhuvudtaget äta något efter kl 20 (enligt Masesgårdens principer...). Men tillbaka i vardagen så är det svårt att hålla dessa principer. Jag är trots detta väldigt nöjd med min dag och tror att jag överlever!
I morgon är det dags för jobb igen, min plan är att hinna stavgå före frukost även då!
Godnatt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar