måndag 5 januari 2015

Moonshadow



Den här låten har genomsyrat dagen!

Den kom in i mitt huvud när jag, just som solen gått ned, gick ut för att rasta vovven. Gick i Ekebydalen, himlen var alldeles koboltblå, och mellan björkarna, längs med cykelvägen, hängde fullmånen där som ett stort, hemlighetsfullt klot. Det var sådär vackert att man måste nypa sig i armen för att fatta att det var på riktigt.

Och då dök "Moonshadow" upp i mitt huvud.

Cat Stevens musik var en väldigt stor del av mitt liv då jag var 17 år och pluggade och bodde inneboende uppe i Östersund hösten 1975. Just den här låten lär vara den han själv tycker mest om från sin "gamla" period. Han är ju numera Yusef,  sedan han konverterade till islam, och numera bara gör framträdanden för att samla in pengar till välgörande ändamål.
Texten handlar om att varje ögonblick i vårt liv är rikt och unikt, och vare sig vi är medvetna om det eller inte så "hoppar vi i månens skugga". Vi måste se livet som det är just nu och aldrig jämföra med andra tillfällen, eller med andra människors liv. Det gäller att vara närvarande och hitta hoppet i alla situationer.

Och en sådan dag har jag haft idag. Det har varit en underbar dag från frukosten till kvällsfikat med ost och vin. Skridskoturen med maken på fantastiska, spegelblanka isar i strålande sol och medvind,  promenaden med vovven när jag såg månen,  mitt yogapass (som förresten avslutades med Nils Landgrens variation av Moonshadow).

Jag tror jag måste lyssna på den en gång till, innan jag kryper till sängs!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar