fredag 9 januari 2015

Fortsättning på köksrenoveringen

Vi skaffade oss en induktionshäll i vårt nya kök. Det innebar att vi fick kassera de flesta av våra gamla kastruller. Nu var det i och för sig ingen större förlust eftersom nästan alla kastruller var rätt så gamla och dåliga. Dock har det varit lite snålt att ha bara två stycken 3-literskastruller, t ex när vi vill koka varsitt ägg till frukosten. Så igår sa maken; -I helgen åker vi ut och köper kastruller! Jag sa; - Kan inte du titta på stan först imorgon, när du slutat jobbet. Maken slutar nämligen tidigare på fredagar.
Idag när jag kom hem stod det tre stora kassar från den lilla butiken Bohman & Wiberg, innanför dörren.
När maken handlar, då blir det klass på grejerna! När jag handlar, då blir det oftast budgetvarianten!
Så när maken plockade upp detta på köksbordet, och med en nästan ursäktande ton sa att det är möjligt att byta allt, sa jag; -Bara jag slipper veta priset så behåller vi rubbet, det är superfina kastruller och stekpannor!!
Dom kommer från Eva Solo och Scanpan. Och vill man vara förlåtande mot sig själv kan man ju alltid skylla på att vi inte valde köket som skulle kostat 240 000 kronor i inredning, då kan man kosta på sig värstingkastruller!!

Idag har också vår snickare varit på plats och provisoriskt satt upp glas-skivan ovanför arbetsbänken och dörrfoder mot vardagrummet.  På måndag återkommer han och ska börja montera skjutdörren.
Sakta men säkert börjar vi skönja slutet på köksrenoveringen!

Och jag trivs så bra i mitt nya kök, just nu sitter jag och väntar på att kryddskorporna ska torka, det luktar ljuvligt av råg, anis och fänkål!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar