måndag 19 januari 2015

Jämmerlig Januari

Januari är faktiskt en lite småseg månad, det kan inte hjälpas att det känns så! Alla festliga helger är över stökade och det dröjer länge till nästa storhelg. Det är fortfarande mörkt ute och vädret hattar fram och tillbaka. Ena dagen plusgrader och regn, nästa dag minusgrader och snö. Marken är knölig och ishalkig .Hyn är vinterblek och folk är sjuka hit och dit.

I natt t ex, har maken hostat sig halvt fördärvad. Mest synd om honom såklart. Det lät som att han skulle förgås av hostattackerna. Men lite, lite synd om mig också, som inte fick sova.... Det var så pass att maken stannade hemma från jobbet idag. Och det är en mycket ovanlig händelse i hans liv.

 Som han kved ynkligt; andra sjukdagen på 17 år! Han är faktiskt väldigt frisk av sig, känner inte efter så mycket utan går till jobbet ändå. Som han själv säger; jag har både munskydd, luppar och handskar, finns ingen chans att bacillerna ska kunna hoppa över på patienterna! Fast lite dubbelmoral kan jag tycka att det är, eftersom han säger till sina patienter att; lyssna på din kropp!
Ja, ja, nu ikväll kände han sig mycket bättre, så imorgon blir det jobb igen.

Dottern i Göteborg ligger också sjuk. Hon hade kräkts i natt och låg i feberfrossa idag.
Det är sådana tider nu, hör väl också januari till.

Vi får hoppas att allt sådant är överstökat till dagen med stort B, som i  äldste sonens bröllop, den 31 januari! För den dagen kommer i alla fall att förgylla den här månaden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar