onsdag 7 januari 2015

Ett lätt ledbrutet äkta par

Så gick det för två stycken 50-plus-plussare som skulle träna;

Maken fick ett aktivitetsarmband i julklapp, den sorten som man spådde skulle bli "Årets julklapp",  (hur det gick med den saken, vet jag inte).
Han har i alla fall invigt det sedan ett par dagar tillbaka. Den kopplas till datorn och så kan han läsa av olika tränings-fakta. Nu har han fått för sig att han ska försöka gå 10 000 steg om dagen. Det är bara det att han inte kan ha det på sig när han jobbar, så dom stegen räknas alltså inte in. Därför gick han enkom och räknade steg, igår och idag. Det har tagit ungefär en och en halv timme att klara av. Idag hade han tydligen fel skor på sig, så nu ikväll har han gått och haltat, med stora blåsor under trampdynorna.
Själv håller jag på att "känna in" vilka pass jag ska lägga in i veckoschemat. Det ska vara två yogapass och ett skivstångspass men så behöver jag något för konditionen också. Spinning tycker jag egentligen är tråkigt, så ikväll försökte jag mig på ett Step-pass.
Det var jag och så 15 stycken 20-åringar. Någonstans anade jag oråd!   Hade hoppats att ledaren skulle introducera ett nytt pass med långsamma och tydliga instruktioner,  men han hade inte hunnit göra klart det, så han körde på för fullt med höst-terminens pass. Alla kunde alla steg och koordinationer, och jag försökte hänga på så gott det gick-men jag blandade ihop och gjorde fel väldigt ofta. Och tyvärr, sitter jag nu med rygg- och knä-värk. Och någonstans i bakhuvudet, förstod jag att det skulle bli på det viset, men jag vill inte riktigt inse. För det är ju så himla roligt!!

Och vad tar vi nu för lärdom av detta, maken och jag?!
Jo att;
Det är aldrig för sent att börja träna och den hälsomässiga vinsten med träning ökar i takt med åldern!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar