onsdag 17 december 2014

Ljuvlig julmusik!

Jag älskar julmusik, och eleverna i skolan har spelat en hel del på sista tiden. Dom brukar koppla in sina mobiler i klassrummets högtalare. Ibland får jag gå och skruva ner volymen, men oftast har det legat på en rimlig nivå och det har både dansats, sjungits och arbetats som i värsta tomteverkstaden. Det skapar en glad och lättsam stämning och alla trivs. Trivs så till den milda grad att jag den här veckan fått lov att köra iväg eleverna efter lektionernas slut. Idag  blev klockan kvart i fem, lektionen hade slutat halvfyra...

En av mina favoritjul-låtar är The fairytaile of New York. Ikväll gick jag in och tittade på musikvideon och läste på om vad den egentligen handlade om. Den är både mörk och dyster, men vilken melodi och The Pouges är bara så bra. Sen blev den ju inte sämre av att den var med i filmen "PS, I love you"

Titta, lyssna och njut;

http://youtu.be/j9jbdgZidu8

Historien utspelar sig någon gång efter andra världskriget och  handlar om två irländska immigranter som träffats i New York och blivit förälskade. Mannen hamnar i fyllecellen på julafton, och förlorar sig i minnen om det slitiga förhållandet, på dom förhoppningar om en ljus framtid, som grusats i alkohol- och drogmissbruk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar