lördag 27 december 2014

En vanlig lördag mellan helgdagarna

Denna "vanliga lördag" börjar gå mot sitt slut. Sönerna med familjer har just lämnat oss efter en trivsam familjemiddag. Faktiskt med en liten paketutdelning och lilla barnbarnet som tomte, eftersom äldste sonen för första gången i sitt liv, firat jul någon annanstans än med familjen. Han var i Söderhamn hos blivande svärföräldrarna, den här julen. Vi pratade om att det nästa jul vore mysigt att kanske hyra en fjällstuga och fira jul i. Den som lever får se!
Och jag hoppas att jag lever.....

Annars har maken stått för energin idag. Han var på ett strålande humör, eftersom det var premiär för långfärdsskridskor. Han drog iväg klockan nio i morse, återvände vid halvtre-tiden på eftermiddagen. Då hade han hunnit skicka ett sms och ringt en gång för att säga; -Ska du inte följa med imorgon, det var fantastiska isar!!  Och han visade bilder på spegelblanka isar, öppna vatten och solstänk från Biskops Arnö. Allt för att övertyga mig om att detta inte är något man får missa!

Inte nog med det! På eftermiddagen satte han igång med att; 1. Skura rent den gamla spisen som vi ska lägga ut på försäljning på Blocket, 2.Tömma centraldammsugaren, som var överfull. 3. Köra rengöring av bubbelbadkaret med hjälp av diskmaskinstabletter. Alla tre, sådana där tråkiga göromål!

Själv har jag varit på mellandagsrea på min lilla favoritbutik istan och inhandlat en klännig, en tröja och en blus. Jag har tagit en långpromenad med vovven, städat huset, bakat bröd och lagat middagen till ikväll.
Och nu lär jag gå isäng, för i morgonbitti klockan nio, noll-noll, ska vi vara redo för avfärd mot Biskops Arnö och en skridskoutfärd med friluftsfrämjandet.

Vad gör man inte för familjefridens skull.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar