fredag 5 december 2014

Friday is tie day


Fancy friday har kompletterats med friday-tieday! Så i morse rotade jag fram en slips ur makens garderob. Gällde att passa på medan han är borta!!
Det började med att ett par killar i årskurs nio hade slips på fredagar, och sedan har skaran växt, bland både elever och lärare.

Jag hade en stund över på förmiddagen och ringde till min gamla moster som bor på ett korttidshem i Malmköping, i väntan på mer permanent boende. Tanken var bara att glatt småprata och önska henne en glad andra advent. Dock blev jag så otroligt rörd, och tyvärr hon också. Hon frågade, som hon brukar, när vi skulle komma ner och jag pratade om att vi nog inte åker ner på ett bra tag nu när det är vinterväglag och jul och nyårshelger. Sen frågade jag om hon saknade sina katter och då brast det lite för henne. Likaså när vi skulle sluta prata. Hon blir alltid lika glad när jag ringer, men det hörs ju att hon inte har så mycket krafter kvar och hon började gråta när jag sa hej då, och då brast det ju även för mig. Jag blev förvånad över att jag reagerade så starkt. Där stod jag och hulkade i personalrummet. Kanske över livets förgänglighet, över att så mycket försvinner med hennes generation, över att hon inte kunde få fortsätta bo kvar hemma i sitt hus, osv.

Nåväl, livet går vidare, och jag fick ta itu med lektioner och omdömen, så dagen gick.

Hemma möttes jag av detta;

 
Det har börjat hända saker i köket. Visserligen lite i fel ordning. Målaren kommer imorgon. Jag hoppas att han inte spiller på vårt nya fina golv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar