söndag 21 december 2014

Hallelujah moments

Sol och minusgrader för andra dagen i rad, en sådan där hög, krispig, klar luft. Perfekt för en promenad. Eftersom jag passade barnbarnet fick det bli promenad med barnvagn och vi tog vägen förbi Ica för att köpa kesella till saffransbrödsbaket. Hade kunnat gå långt, men eftersom barnbarnet var påväg att nicka till och somna fick jag halvspringa hem. Han skulle äta sin välling innan han fick sova middag.
Det blev ett recept ur Leilas samling. Massor av saffran, smör, grädde och socker och rikligt med kardemumma.
Jag satte mig vid vardagsrumsbordet, solen var påväg ner och det började skymma utanför fönstret. Lille Eric sov, liksom vovven Mayli i sin korg och det var alldeles tyst i huset. Hade en kopp nybryggt, starkt kaffe i koppen och en alldeles nybakad, varm bulle därtill. Och när jag satte tänderna i den där bullen och läppjade på kaffet - DÅ, kom jag att tänka på uttrycket hallelujah moment !!
Trodde att det var en av idoljuryns medlemmar som myntade uttrycket, men när jag googlade, visade det sig att det tydligen är en låtlista från 2006 med melodier med delvis religiöst innehåll.
Man lär sig något nytt varje dag!

Klockan närmar sig midnatt, jag har just hällt över spadet till sillinläggningen och ställt i kylen och jag ska gå och sova.
Kom just på att det faktiskt är måndag i morgon, men jag behöver inte gå till jobbet.
Det är nästan ett hallelujah moment till!
Godnatt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar