onsdag 10 december 2014

Pizza till Nobelmiddag

Idag var klädkoden på skolan "suit up", Nobeldagen till ära. Jag valde en klänning och extra fina smycken och så satte jag upp håret i en svinrygg, med hjälp av många hårnålar och mycket hårspray.
Hade inte kollat vädret, så när jag gick ut och tog fram cykeln blev jag varse att det blåste halvt storm och regnade småspik. In igen och dra på en cykelcape och så trampa iväg över Flogsta-gärdet. Fick stå och trampa i motvinden, och jag såg framför mig hur min frisyr löstes upp likt Bridget Jones, när hon åkte i en öppen cab med Hugh Grant.
Den höll sig dock ganska bra både i cyklingen och genom dagens lektioner. Låg dock i lä i tjusighet jämfört med rektor och biträdande rektor som kom klädda i värsta balblåsan och frack med medaljer.

Efter arbetsdagens slut bilade maken, dottern och jag iväg för att se ut en köksbänksskiva. Det blev en laminatskiva i grå-svart som alla tyckte bra om, på Bauhaus. Där såldes också kungsgranar för 199 kronor, så vi slog till på en fin.

Till råga på allt så fick man en gratis mössa vid köpet av gran. Jag försökte säja till maken att man faktiskt inte behövde ta en mössa. Den var extremt ful, randig i knallrött och grått. Men bara för att jäklas tog han en och satte på sig när vi bar ut granen till bilen.
Vi gjorde en sväng i några möbelaffärer och kikade på köksmöbler till vi blev hungriga och sa till på pizzerian för att äta.
Maken avslutade kvällen med att åka långfärdsskridskor på Studenternas konstis tillsammans med kursdeltagarna i nybörjarkursen i långfärdsskridskor. Mysigt i blåst och regn,,,,,,,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar