lördag 27 december 2014

Julefrid.......

Så har vi firat jul i dagarna tre!
Det är lite konstigt, men jag vill minnas att julhelgen kändes oändlig då jag var barn. Man hann spela spel, fika, gå promenader, lägga pussel, äta julgodis, besöka folk, titta på tv, t om ha lite långtråkigt!
Men vad händer nu??!! Svisch, så är det bara slut och man har inte gjort något alls..... Hur blev det så?

Julaftonsmorgon gick maken och jag upp klockan sju för att promenera till kyrkogården och tända ljus i minneslunden och på graven. Det blev ett häftigt uppvaknande både för mig och de två, små möss som lagt sig att sova i ljuslyktan på svärföräldrarnas grav. Trodde först det var ett löv som stack upp, men när jag skulle ta tag i "stjälken", vispade den till. Det var inte en lövstjälk, det var en mussvans!!
Efter grötfrukost och morgonpaketöppning hämtade vi upp son Johan med familj och begav oss till syster för glögg, jullunch, Kalle Anka och paketöppning tillsammans med 25 släktingar. Vid sex-tiden återvände vi hem och fortsatte med paketöppning och en liten julmiddag. Kvällen/natten avslutades med midnattsmässa i Domkyrkan. Yngsta dottern och jag.

Juldagen blev det en härlig långpromenad med döttrarna och vovven. Det var strålande sol och dryga 10 minusgrader. Glögg och fika när vi kom hem och så en liten tupplur innan vi bilade ut till Björklinge där svåger och svägerska bjudit till juldagsmiddag.

Idag-annandag jul- var det så dags för äldsta dottern att återvända till Göteborg. Vi skjutsade henne till tåget och yngsta dottern till jobbet och själva åkte vi till Ikea för att lämna igen felbeställda köksinredningsdelar och istället köpa ny inredning till skåp och lådor.
Sedan ägnade jag hela eftermiddagen åt att flytta in och flytta om i köksskåp och lådor. Maken gick på annandagsbandy. Dottern fick jobba över, det hade varit galet mycket folk i köpcentret, så vi åt middag klockan 21 ikväll.
Jag har fortsatt med köksskåpen, och nu tror jag det börjar kännas ok med placeringen av prylar.
 Kan inte riktigt fatta att julhelgen är över. Imorgon är det en vanlig lördag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar