söndag 17 augusti 2014

Skål för sommaren som varit

Klockan är en halvtimme över midnatt. Jag har just duschat och väntar på att mitt röda te ska ha dragit klart. Måste få min dagliga dos innan jag går i säng!
Har varit hundvakt åt äldste sonens Massimo idag och jag promenerade hem med honom ganska sent. Det hade kommit en rejäl åskskur precis innan vi gick och nu ångade nästan luften efter den solvarma dagen. Var vi gick hoppade det små och mellanstora grodor eller om det är paddor, jag vet inte skillnaden. Det lustiga var att Massimo blev så rädd. Han liksom studsade upp i luften med alla fyra tassarna samtidigt, öronen åkte upp och han morrade dovt, ända nerifrån magen. Hade väl aldrig mött så många grodor på en gång.

Den  här stora tovade mattan hoppas jag vinna! Imorgon är det dragning på lotteriet. Jag hämtade upp en f  d kollega i Storvreta och så bilade vi till Österbybruk där en Ull-marknad gick av stapeln. Ca 30 utställare visade ull, skinn, nålbundet, tovat, smygmaskvirkat, stickat osv allt med ursprung får. Det var värt ett besök.

Också för den vackra trädgården vid orangeriet. Det är en ideell förening som sköter denna vackra trädgård som innehöll allt från grönsaker och kryddor till vackra snittblommor.

 
Dukade middagsbordet med kräftor, västerbottenpaj och cava. Vi skålade för en så lyckad och härlig sommar vi haft och njutit av tillsammans. Med undantag för makens cykelolycka så har vi haft det så väldigt bra och gjort så många trevliga saker!


Så ägnade jag lördagkvällen åt att tillverka förkläden som förhoppningsvis ska vara lagom stora till två stycken två-åringar. Imorgon är vi nämligen bjudna på födelsedagskalas i Alsike. Och när det känns som att de små liven redan är överösta med leksaker så tänkte jag att det kunde vara skoj att ge något annat. Snart ska dom väl börja hjälpa till i köket?! Dessutom brukar jag ju ge något hemgjort!

Men nu är teet snart urdrucket och jag ska krypa till sängs, God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar