söndag 17 augusti 2014

Tänk på vilodagen så att du helgar den!


Söndagen är en viktig dag!!
Inte för att jag tänker på budordets kristna innebörd och springer på gudstjänster, nej det gör jag inte.
Men när vardagarna nu är igång, så blir söndagen som ett slags avslut för helgen och uppladdning inför en ny arbetsvecka.
När det börjar bli sen eftermiddag brukar jag hälla upp ett glas vin, sätta på bra musik och förbereda middagen. Att laga god mat, smutta på vin och lyssna på musik - det är livskvalitet på hög nivå!
Idag blev det brödbak, lammfärsbiffar, rostade rotfrukter och tzatsiki. Till det korkade jag upp en italiensk ripasso.
Middagen blir ofta senare och lite längre än vanligt med småprat och skön samvaro. Veckan som kommer tar form och vi berättar för varann om saker som komma skall.
Viktigt är också att allt ska vara undanplockat, diskat och fixat innan vi sätter oss till bords. Jag ska vara helt "ledig" efter maten. De andra veckodagarna är det inte lika viktigt, men just på söndagar ska det vara kliniskt i köket. Jag vill bara slappa på söndagkvällar. Ikväll slappade vi framför en dramakomedi med bl a George Clooney. Dottern och jag filade och målade våra naglar, maken gav upp efter ett tag och gick i säng. Han säger att han ska cykla till jobbet imorgon bitti. Han smög ut och provcyklade i förmiddags utan att säga något till mig.
Men nu sover vi först!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar