onsdag 13 augusti 2014

Gilla läget

Elevantalet på vår skola har sjunkit drastiskt sedan jag började för snart 15 år sedan. Mindre än hälften har vi nu. Då var vi 4 textillärare, nu räcker det inte till två fulla tjänster.
När vi i våras skulle skriva ner önskemål för kommande läsår föreslog jag att jag skulle ta tjänstledigt med 20 % förutsatt att jag fick undervisningsfria fredagar. Jag ska fortsätta gå på Ullakademin även denna termin, så tre fredagar i höst måste jag ändå ha ledigt. Biträdande rektor tittade över detta men påstod då att det skulle bli väldigt svårt att få till ett sådant schema, och jag behövdes på 95 %.
Några fem procent tänkte jag inte ta tjänstledigt utan jag blev utlagd på heltid där 5 % av tiden ska vara en flexibel resurs, jag får rycka ut där jag behövs.
På mitt schema har måndag lektioner fram till lunch, tisdag-torsdag 6-8 lektioner per dag och på fredag har jag först 30 minuters mentorstid och därefter ingen lektion förrän de sista två i schemat!
Jag gjorde då ett nytt försök idag och sökte upp vår biträdande rektor för att försöka få honom att lägga om och ändå kunna ge mig undervisningsfria fredagar. Ta bort de sista fredagslektionerna eller flytta dom till måndagseftermiddagen, mentorstiden hade min snälla kollega lovat ta ensam.
Jag förstår att det är svårt att lägga ett schema, flyttar man på en lektion så påverkas även alla andra, men när man nu visste om mitt önskemål i våras och det bara blir två lektioner på fredagen, borde jag väl kunnat få en hel ledig dag?!!?
Möten hela dagen och så detta besked.....
Frustration!!!
Fick lite utlopp för den på ett skivstångspass, därefter i tvättstugan med ett par maskiner tvätt och den räckte även till att åka och handla mat efter middagen.
Bara dottern och jag vid middagsbordet. Maken var ute och tog en öl och spelade poker med några kollegor. Han måste ju få roa sig med något nu när det inte kan bli varken rullskidor, kajak, golf eller cykel på ett bra tag.
Jag ska försöka gilla läget....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar