torsdag 21 augusti 2014

Och morgonpromenad

Hade ställt klockan lite tidigare i morse för att gå ut och stavgå. Med det nya schemat börjar jag klockan nio på torsdagsmorgnar.
Dels ville jag ladda med frisk luft inför den nya dagen och dels ville jag få en frizon att rensa mina tankar, som tyvärr varit lite nedstämda och negativa på sista tiden.
Sagt och gjort, knäppte på min app "Run Keeper" och stegade iväg. Det var mulet, 15 grader varmt och fuktigt i luften. Åkrarna i Hågadalen redan plöjda, så intrycket var överlag grå-brunt med gröna inslag och så alla klarröda klasar av rönnbär. Jag tog djupa andetag och njöt av stunden. Nu skulle jag fokusera tankarna på framtiden, sätta upp mål enligt SMART-metoden (Specifikt, Mätbart, Angeläget, Realistiskt, Tidsbestämt), revidera drömlistan och få till en positiv nystart!
Dock var inte tankarna på min sida, idag hade dom bestämt sig för att snurra runt som i ett virrvarr. Jag började med att formulera ett luddigt mål som visserligen kändes både angeläget och tidsbestämt, men min negativa sida tog överhanden och ifrågasatte om det verkligen är realistiskt. Min negativa sida förminskade mig själv och ifrågasatte om jag verkligen skulle klara av det. Sen tappade jag fokus när jag gick över "Kung Björns bro" och säkert 100 gråsparvar som suttit på räcket lyfte på samma gång och flög lågt över vassen i Hågaån så att det sprakade. Och sen började jag tänka på ett bröllop jag varit på i våras. Exakt en timme senare var jag hemma igen, 7 km avverkade, ganska svettig på kroppen och nöjd med motionen men besviken på tankarna.
Jag tror ju verkligen på att man kan påverka sitt liv med hjälp av rätt tankeverksamhet, men så är det som att dom lever sitt eget liv ibland. Det blir att göra ett nytt försök.
Muntrade upp mig nu ikväll med att titta på Ernst och äta höstens första äppelkaka med vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar