torsdag 28 augusti 2014

Klimakteriekärringen är tillbaka

I två års tid har jag varit med i en forskningsstudie där jag fått äta östrogen för att se om det påverkar kärlens tjocklek. Östrogenet påverkade mig positivt, eftersom jag blev av med ganska jobbiga vallningar. Nu är det två veckor sedan studien tog slut och jag upphörde med att äta östrogen. Jag trodde nog att besvären skulle vara över för min del, men redan efter en vecka började jag plötsligt må illa från och till, jag har sovit sämre och sakta men säkert har vallningarna återkommit. Så det är väl bara att hämta ut nya tabletter på apoteket och börja äta igen, för så här vill jag inte ha det.
Kroppen är en komplex inrättning!
Det var bara maken och jag till middagsbordet ikväll. I morse skjutsade jag nämligen dottern till stationen (eller resecentrum som det kallas nuförtiden). Hon skulle med ett morgontidigt tåg till Göteborg för att hälsa på sin syster i några dagar.
Ändå lagade jag en stor äppelkaka för 6-8 personer och lika mycket vaniljsås till det. Hur tänkte jag där? Maken ska till Malmö över helgen, så jag är dessutom ensam. Två bitar är tagna, men jag tar nog med resten till jobbets fredagsfika imorgon.
Men nu väntar ännu en natt med ; täcke av, täcke på, täcke av, täcke på .......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar