lördag 30 augusti 2014

Natur och kultur

Augusti är visserligen en sommarmånad, men sedan jobbstarten tycker jag hösttecknen blivit fler och fler. Och snart går vi faktiskt in i september, så det är väl inte så konstigt
På förmiddagen gick jag en riktigt lång promenad tillsammans med vovven, över fält och i skog. Det var fuktig, rå höstluft, plöjda åkrar, knallröda rönnbär och nypon, gulnande löv som singlade i luften och fågelsträck i skyn. Jag gick hem och började plocka ihop på altanen;  gjorde ren grillen, tog in filtar och dynor och tvättade. Det lär inte bli fler middagssittningar där ute.
När hösten ger sig till känna vaknar kulturtanten i mig. Vid eftermiddagskaffet slog jag på datorn och sökte på begivenheter framöver. Det blev biljetter till två teaterföreställningar, en i september och en i oktober, har lust på många fler aktiviteter, men det händer en del annat också, så vi börjar så här.
Medan middagslasagnen stod i ugnen och brödet jäste tog jag itu med ett litet sömnadsprojekt. Och nu tänkte jag avsluta lördagkvällen med en film med Meryl Streep och Jack Nicholsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar