torsdag 24 maj 2012

Premiär...

...för vardagsmiddag ute på altanen! I helgen skurades och oljades altanen, i gårkväll ställdes alla möbler tillbaka och ikväll var det dags för säsongens första utemiddag!
Det är så härligt på vår baksidesaltan med kvällssol. Svalorna gör sina loopar runt omkring, duvorna kuttrar ifrån skogsbacken, några cyklar förbi uppe på cykelvägen så det knastrar i gruset och man hör prat, skratt och porslinsskrammel från folk runtomkring som också äter ute.
En underbar tid ligger framför oss. Och plötsligt har huset utökats med ett rum, för det är nästan ute på altanen vi är mest den här årstiden! Ikväll kom jag hem sent från jobbet och efter ett ärende på en liten mysig butik i Svartbäcken "Svenska Delikatesser", dom säljer mat från svenska gårdsproducenter och man handlar över disk. Gå in och titta på http://www.lantmat.se/. Köpte med ett valnötsbröd bakat av Fabian Flink i Enköping. Det smakade gudomligt tillsammans med latmansmat; Keldas nya soppa Creamy gazpacho. Jättegott med kall soppa i den här sommarvärmen. En klick turkisk yoghurt och några droppar tabasco i gjorde susen!
Maken är bortbjuden på buffe ikväll så det var bara flickorna och jag. Nu sitter dom med näsan över läxböckerna, det är tufft med prov ända inpå terminsslut och betygssättning.
Själv ska jag diska och sen byta om för ett gympapass och när vi alla samlas senare ikväll ska det smaka med rabarberpaj och vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar