onsdag 16 maj 2012

Onsdagens Fröding

"Nyss fåglarne sjöngo på nytt om vår nytt hopp gav den lyckliga låten,
men mig, som åter vid fönstret står, i halsen sitter gråten.

Nu blommar all världen och sommarn drar in bland ljusgröna dungar och gärden,
all världen är skön, all världen är min och jag är en son av all världen.

Och törnrosröd lyser morgonsky och morgonens dimmor sig lyfta,
all världen är ung, all världen är ny, och ändå så ville jag snyfta.

Ty morgonen kommer för klar, för snar, för friska dess daggdroppar duggga,
den lyser för ljust på den, som var för nyss i dödens skugga."

Vaknade trekvart innan klockradion skulle gå på. Maken hade redan åkt till jobbet, jag gick upp och öppnade sovrumsfönstret och släppte in fågelkvitter och frisk luft och kröp ner i sängvärmen tio minuter till. Kände mej lite smått nedstämd, hade ett samtal med en förälder från igårkväll kvar i huvudet. Därav dagens diktval.....
Men dagen skyndade på med lektioner, elevsamtal, skrivande av mail och avslutningsvis en arbetsplatsträff. Cyklade direkt från jobbet till ett svettigt spinningpass och när jag kom hem stod yngsta dottern och lagade middag. Hon hade dukat fint och tänt ljus, så det var mycket trevligt. Dessutom åt pojkvännen middag tillsammans med familjen för första gången.
Efter maten satte jag mej med en  undersökning som skolverket skickat ut till 8000 lärare runt om i Sverige. Man skulle föra en slags dagbok över vardagen, och min skulle föras över just den här dagen. I 10-minutersintervaller skulle man ringa in sitt arbete och beskriva vad man gjort i detalj. Nu är det gjort och jag kan varva ner och känna att jag har fyra lediga dagar framför mej!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar