torsdag 10 maj 2012

Dagsaktuellt

Cyklade på lunchen till Akkis för att lämna blod och jag bara njöööööt när jag passerade Botaniska och de vackra magnoliaträden och genom slottsbacken med den ljuvligt, skira grönskan. Vilken fantastisk tid det är just nu-vill bara gå ute och njuta.
Men tillbaka till verkligheten i skolan en dryg timme senare! Fick springa och leta rätt på en elev för att sedan sitta med i ett polisförhör om en brand som uppstått medan jag var borta. Eleven hade sett en person som hållit i en stor smällare alldeles bredvid där det en stund senare brann och så skulle hon vittna om det. Rädd var hon, men jag lugnade henne och sa att självklart måste man berätta vad man sett, ingen skulle ju få reda på att det var hon. Så trodde jag i alla fall. Men när hon frågade polisen efter utfrågningen så är det tydligen så att om det går vidare till rättegång så har den anklagade rätt att se vilka som vittnat. Hon blev skärrad såklart och när jag sedan ringde hennes mamma så var hon inte alls glad åt att dottern måst vittna. Men hallå-vad är detta för samhälle? Ska buset få vinna pga hotbilder!? Det är ju fruktansvärt. 
Jag kände efteråt hur jag lurat eleven och det kändes inte alls bra! Hon dök sedan inte upp på nästkommande lektion förrän 45 min försent för att hon mådde dåligt och kände sej rädd.
Nu känner jag att jag vill ha sommarlov!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar