fredag 4 maj 2012

Fundering på kvällskvisten!

Fredag igen, den här veckan var väldigt kort! Inte mej emot!!
 Efter jobbet hann jag springa över huset med dammsugaren, tvätta en maskin och har nu ätit gott och delat en flaska vin med maken. Äldsta dottern är på konserthuset och ser "Filip och Fredrik om Uppsala" sedan skulle hon vidare på nation. Yngsta dottern är och möter pojkvännen vid busshållplatsen.
Maken zappar mellan tv-kanalerna, själv satte jag mej vid datorn för att beställa tågbiljetter och så fastnade jag för att kolla lite annat smått och gott. Det är lätt att fastna vid datorn. Jag följer några bloggar, jag kollar min hotmail, är ute på facebook en stund, går in på icabanken och kollar saldot eller betalar räkningar, bokar friskis&svettis-pass, letar recept, söker och köper biobiljetter el ticnet-evenemang, tittar in på svt-play om jag vill se ngt program jag missat eller tittar efter resmål till semester. Så praktiskt att ha allt på ett ställe!
På jobbet sköts också en hel del dokumentation via datorn och mycket mailkontakt med föräldrar och andra. Har också användning för datorn på slöjdlektionerna tack vare Inger Degerfälts  slöjdprogram @slöjda som jag abonnerar på. Det blir som en "extrafröken", där kan jag sätta elever framför instruerande filmer i hur man stickar, virkar el syr olika stygn. Jättebra.
Tänk vad snabbt utvecklingen gått, det känns inte som så längesedan man var rädd för allt vad datorer hette. Trodde  att det var något som skulle "ta över" allt mänskligt arbete.  Och tänk vad fort vi tar för givet att den moderna tekniken finns där för oss och att det ska gå snabbt!
Undrar hur mycket till som kan utvecklas under min egen levnad??!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar