lördag 5 maj 2012

Östen med rösten!

Jag har alltid älskat Östen Warnebring! När jag var yngre fick jag utstå både spott och spe för min kärlek. Men jag tänkte bara surt att det var omusikaliska människor som retades, människor som inte förstod vilken storhet han faktiskt var!  "Var", eftersom han tyvärr inte finns ibland oss längre. Han dog ensam på ett hotellrum i San Augustin på Gran Canaria den 18 januari 2006, endast 72 år gammal. Så tragiskt.
Skivan Skåne ägde jag i min lp-samling och nu finns den nedladdad på min Spotify. Det är en underbar samling tonsatta dikter av skånska poeter som Östen sjunger med sin skånska dialekt och sin härliga, inlevelsefyllda stämma. Tål att höras om och om igen!!
Just nu lyssnar jag till den medan jag syr i knappar i en blus. Jag har haft en dag tillsammans med min nya symaskin idag. Trivs mycket bra med den, och det blev en blus i ett tunnt, marinblått silketyg.
Resten av familjen lyser med sin frånvaro. Kjell är på golftävling och flickorna åkte tidigt hemifrån i "hemligt uppdrag"-och har ännu ej återvänt. Misstänker dock att det har att göra med någons födelsedag imorgon!
Om en halvtimme ska jag cykla iväg och träna och sedan ska jag ägna kvällen åt att baka bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar