onsdag 30 maj 2012

Hårfin!

Det händer att jag sätter papiljotter i mitt nytvättade hår!
Jag ser verkligen inte riktigt klok ut, och jag gömmer mej för omvärlden och vägrar öppna dörren om det ringer. Men jag har märkt att resultatet blir bra, det lyfter och ger volym och fall. Det värsta är att det är lång torktid! Min syster hade en gång i tiden (60-tal) en stor hårtork som man kröp in med huvudet i. Då var det vanligt med hårrullar, såpass att man ofta mötte damer i livsmedelsbutiken med upprullat hår endast täckt av en tunn chiffongscarf. Men dit lovar jag att jag aldrig kommer!
Annars innanför papiljotterna och själva huvudsvålen så snurrar just nu bara betyg!  Innan helgen ska jag ha betygsatt över hundra elever. Idag efter alla lektioner satte jag mej och började gå igenom varje elevs portfolio. För varje färdigt arbete skriver eleven en utvärdering och lämnar in sitt alster tillsammans med den. Jag går igenom och bedömer varje arbete på baksidan av utvärderingen där alla betygskriterier står, innan eleven får tillbaka sitt arbete. Idag sammanställde jag elevernas alla arbetsresultat i min betygspärm och så försöker jag göra en rättvis bedömning utifrån det. Vi har fortfarande två betygssystem att sätta och dom är ganska så olika varann. Det är ett stort ansvar att bedöma en annan människa, och jag vill verkligen kunna förklara för varje elev varför han/hon har fått ett betyg.
Precis innan jag gick från jobbet kom ett mail om att programmet (Dexter) där vi ska föra in betygen kommer att vara stängt i morgon eftermiddag för uppdatering. Dålig tajming kan man tycka, eftersom betygen skulle vara satta just imorgon, men detta innebär att vi får dispens till söndag. Dock vill jag ha klart för mej vilka betyg jag ska sätta imorgon så att jag förhoppningsvis kan lägga in dom på fredag, så det blir nog två sena jobbkvällar!
Men imorgon är jag ju i alla fall fin i håret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar