onsdag 31 mars 2021

Vid symaskin och spis!


 När alla mat- och vin-inköp var avklarade inför den stundande påsk-helgen, så tog jag fram mina inköpta lapptäckstyger och planerade Evas babytäcke. Det har blivit tradition att sy ett täcke till varje barnbarn. Jag beräknade, skar och började sy längder för bredden. I morgon måste jag ner på stan och inhandla vadd, så att jag kan färdigställa täcket så fort som möjligt. I eftermiddags var det lite småregnigt så perfekt väder för att sitta vid symaskinen.

Men nu är det förberedelser inför morgondagens födelsedagar som gäller. Tårtbotten står på svalning och jag ska vispa ihop en citronsmet och lägga på för att sen ställa den i frysen. Frukostbrödet ska blandas. Födelsedagskort skrivas. Ringa runt och bjuda in sönerna med familjer till middag och marinera lammstek. Förmodligen den sista födelsedagsmiddagen som vi anordnar här hemma, för yngsta dottern och pojkvännen. Till helgen flyttar dom in i lägenheten på stan. Tanken var egentligen att dom skulle flyttat redan idag, men det har strulat med reparationer och målning, så inflyttning har fått flyttas fram.

Vi ska äta middag idag också, jag har lagt färsk torskrygg att rimma och ska skala räkor, hacka dill och riva pepparot, skira smör och göra en potatispuré därtill. Blir en lagom kyld Chardonnay till det, vi får väl fira att maken nu är färdigvaccinerad mot Covid!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar