söndag 21 mars 2021

Lakan med doft av vårvind!


 Sticker näsan i lakanen, som jag plockar ner från klädstrecket. Det doftar rent. Det doftar vårvind. Jag längtar till jag får krypa ner mellan rena lakan i kväll. Den där känslan av nymanglat, med en svag doft av vårvind. Så ljuvligt!

Blev en lång, lugn morgon. Startade dagen med en "live-yoga" från Malin Berghagen/Masesgården. När jag satt där med korslagda ben i sängen och andades ut oro och in sol och energi så påmindes jag om hur mycket jag saknar mina träningsresor. I tio års tid har jag rest på olika träningsresor. Och som jag tränat i vardagen. Nu är där inget alls. Vilket också märktes under yogaklassen. Ändå var det en väldigt mjuk och snäll morgonyoga. Men som den kändes i min kropp. Jag är så stel. Så fruktansvärt stel! Visst vet jag att bra träningsform är en färskvara, men att jag skulle blivit SÅ stel, det kändes väldigt sorgligt!!  Minns knappt senaste gången jag deltog på ett yogapass. Men jag minns hur jag knappt kunde ta mig upp från yogamattan, för jag hade en protesterande rygg. Och den känslan ville jag inte bli påmind om. Måste på något sätt hitta en mellanväg. Där jag försöker bibehålla min rörlighet och stärka mina muskler, men inte få ryggbesvär eller ont i mina knän. Det blir en utmaning.

Idag har jag bytt sängkläder och tvättat flera maskiner. Som jag fått torrt utomhus. Vispade ihop våffelsmet till lunch, vilken avnjöts i solskenet på framsidans altan lagom till att maken och yngsta dottern kommit tillbaka till stan. Nu är Borås-möblerna på Salagatan, förutom en säng som är i Insjön. Och några Insjö-möbler har också flyttats till Salagatan. Så nu gäller det att ha koll på vad som är var. Och vem som är var. Jag har planterat pelargon-sticklingar och putsat hall-fönstret. Jag har badat bastu och lagat middag. Det har varit en sådan där avslappad men effektiv helg-söndag. Och dom som rest i "flytt-branchen" sover redan. Men eftersom jag har en ledig måndag, så sitter jag kvar uppe. Fast min längtan till de rena, nymanglade lakanen med doft av vårvind börjar bli för stark, så nu säger jag Godnatt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar