tisdag 30 mars 2021

Det är lätt att bli kär i Stockholm

Det är lätt att bli kär i Stockholm den här årstiden.


Körsbärsträden i Kungsträdgården bar redan på några utslagna blommor. Luften var varm och bjöd grådis när vi promenerade till Skeppsholmen och Östasiatiska museet.


Utställningen Boro öppnade idag och vi hade bokat biljetter. Jag som broderat Sashiko hade höga förväntningar, men tyvärr blev jag lite besviken, och jag tänkte framför allt på om min mamma eller mormor varit med så skulle dom tyckt att det varit förskräckligt. Hur kan man ställa ut så mycket trasor? För det är precis det Boro handlar om, lappade kläder. Lapp, på lapp ditsydda osymmetriskt med förstygn. Det här var textil från 1900-1950-talet, och jag hade önskat att man även visat en modern variant på Boro, dvs modet som sprungit ur det gamla, för det finns så oerhört mycket snyggt.

När vi druckit kaffe efter utställningen och kom ut i den scilla- och vårlöksfyllda gräsbacken utanför museet så hade himlen spruckit upp och solen gassade. Vi gick ner till vattnet och tog Djurgårdsfärjan via Slussen till Allmänna gränd och sen promenerade vi till Rosendals trädgårdscafé där vi avnjöt en god lunch ute i parken. Det var så varmt och skönt att jag fick hänga av mig kappan.
Sen gick vi vidare till Waldemarsudde och utställningen med John Bauers verk.




Men så vårkänning jag hade så njöt jag nog än mer av de fantastiska blomsterarrangemangen i slottet och ute i den vackra trädgården vid vattnet.

Eftersom utflykten gjordes tillsammans med mina kära slöjdlärarkollegor så måste den ju avslutas med drinkar. 
På Grev Turegatan fann vi den här pärlan "A bar called Gemma" som fått fina recensioner och vunnit priser två år i rad!


Den här var inte dum, döpt till Pristine (Pol Roger Champagne, Gemma light rum, Italicus rosolio di bergamotto, Lillet Blanc, Fermented Raspberry)  

Och med det kan jag väl tycka att själva påsken känns officiellt invigd. Imorgon är det ju ändå dymmelonsdagen!


 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar