lördag 20 mars 2021

Handsprit, Gin o Tonic, Rödvin


 Ska man ha dåligt samvete? 

Idag gick jag med några arbetskamrater "på lokal". Hade bokat bord och i lokalen var det vi tre på ena sidan och efter en timme ett par till på den andra sidan. Sen var det servitrisen. Och som vi spritade! På händerna med handsprit. Invärtes med först rödvin för att skölja ned den galet goda Wrapen (med färsk sparris, lammkorv, potatisstomp, kålsallad och friterad lök)  och sen satt jag och smuttade på en Gin och Tonic. Och så pratade vi bort tre timmar. 

Nej, jag har inte det minsta dåligt samvete. Tvärtom. Jag stöttade ju det lokala näringslivet!!

Däremot har jag en liten smula dåligt samvete över att jag på förmiddagen tog med mig lilla vovven på en skogspromenad OCH hade med mig en sekatör som jag knipsade av några kvistar björkris med. Så får man inte göra enligt allemansrätten. Men jag gjorde det, och nu pryder det min hallbyrå med fjädrar och hemvirkade hönor. Förlåt mig för det! Men jag tog det från ett björksly som växte långt in i skogen.

Och sämre samvete borde dom demonstranter ha, som jag just bevittnat på nyheterna på tv. I Malmö, Göteborg och Stockholm har tydligen många människor samlats för att protestera mot samhällets åtgärder mot pandemin. För att inte tala om städer runt om i Europa. Alltså hur tänker folk?? Idiotiskt, enligt mig!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar