fredag 19 mars 2021

Tryffelpasta och Talang


 Ser ni dom vita prickarna utanför fönstret??  Snön yrde hejvilt i morse. Termometern visade minus 5 grader, men pga den nordliga vinden så kändes det som minus 10 grader. Burr, burr!

Men jag cyklade till jobbet och tog mig igenom dagen, och när jag kom hem på eftermiddagen, var huset så gott som tomt, ja lilla vovven var hemma. Men hon kom inte och hälsade, låg bara kvar i sin hundkorg och surade. 

Jag hällde upp ett glas vin, tappade upp ett varmbad och gjorde riktigt fredagsmys.

Sen när jag började laga till en tryffelpasta med kantareller och oxfilé. Ja då dök minsann lilla vovven upp. Då dög man! Till saken hör att lilla vovven blivit lite personlighetsförändrad efter sin operation. Hon är gnällig, rädd för att gå på golv utan mattor, skälligare och mer "mattig". Vi får se hur natten kommer att bli utan matte, (som sitter i en bil påväg till Borås)!

Jag har suttit bänkad framför Talang-finalen. Inget favoritprogram, men eftersom Johan Ståhl skulle vara med och uppträda så var jag tvungen. Det är en talangfull Uppsalamagiker som vi följt genom åren. Han var den som inspirerade vår son att börja trolla. Han är en otrolig artist och eventmakare. Hans lillebror har gått i samma klass som vår äldste son. Hans fru är en duktig yogalärare som jag gått på flera klasser för. Mamman och jag brukade träffas på Friskis & Svettis.  Det känns som han är lite av en bekant. Och numret som tog honom till final var helt magiskt. I kväll gjorde han ett spektakulärt och helt galet nummer. Helt galet! Jag bara satt och gapade.  Jag till och med frångick mina principer om vad jag tycker om tävlingsprogram, så jag ringde och röstade!!! Och så välförtjänt att han tog hem vinsten. Verkligen välförtjänt, han var så värd det!

Nu blir det en kvälls-kiss-promenad med lilla vovven och så sängen. Och jag håller tummarna för att ingen bebis vill ut i natt. Tycker gott att den här bebisen kan välja att komma på dagtid! Jag vill så gärna få min skönhetssömn!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar