onsdag 3 mars 2021

LJUD! Liv i huset!!

 Kommer hem från jobbet, möter maken som är på väg att handla notan jag skrev i morse. Fixar en kopp kaffe. Går med datorn upp i sovrummet, eftersom sonhustrun sitter o jobbar framför datorn i vardagsrummet, sonen framför datorn  i dotterns sovrum. Jaghar ett möte om språkutveckling i skolan. Mobiltelefonen ringer och jag knäpper bort samtal från sonen. Sitter i sängen och passar på att sticka samtidigt som jag diskuterar nyanländas lärande.  Hör vartefter att huset fylls med två barnbarn, en hund, dottern och hennes pojkvän som ska bo här över natten. Han säger hejdå och drar iväg igen.

Mötet slut. Går ner och hinner precis säga hejdå till maken och äldste sonen som drar iväg till radhuset för att spackla. Det radhus som man fått nycklarna till just idag. Sonhustrun lagar mat till barnen. Jag börjar med vuxenmiddagen. Barnbarnen sjunger, tjoar, skriker. Hunden står och gnäller vid mina fötter. Ringer äldsta dottern för att höra status efter vasaloppet. Pojkvännen ringer och undrar om vi har några flyttkartonger.

Fortsätter med maten, dukar. Barnbarnen sätter på musik och sjunger med. Pojkvännen kommer hem och pratar i telefon samtidigt som han packar ner grejer i flyttkartonger. Imorgon far han ner till Sulimania för arbete. Make och son kommer hem.

Vi äter. Det diskuteras livligt om vattenskador, spackling och målning och renovering. Barnen nattas Jag diskar. Jag duschar. Det fortsätter pratas och skrattas runt matbordet. Plötsligt ska resväskor vägas och maken letar runt efter våg. Det ska ses någon fotbollsmatch på tv. Jag hade en plan om att brygga te, men jag borstar tänderna och kryper ner i sängen. Stänger sovrumsdörren. Maken ligger bredvid och läser. Vi hör avlägsna röster från vardagsrummet. Det känns härligt. Liv i huset! Ljud!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar