måndag 15 mars 2021

Snälla, skrik inte i vår trädgård i natt!


I mitt bakhuvud finns att "jag har jouren". När som helst kan telefonen ringa och jag behöver åka iväg och ta hand om barn medan mamman och pappan ska till förlossningen och föda fram en ny bebis.
Så i mitt huvud, i natt, blev det kortslutning när jag vaknade av (vad jag trodde) barnskrik. Tittade på klockan som visade 03.00 och jag undrade yrvaket om jag drömt att barnen/familjen flyttat ut. Sen kollade jag mobilen, ingen hade ringt efter mig. Skriken fortsatte och jag gick upp och kikade ut och lokaliserade det till trädgården på baksidan där ett par katter satt och tok-skrek. Jag bara väntade på att dom skulle ryka ihop.
Då slog det mig att det är Marskatternas tid!!
Min puls var ganska hög så det tog ett tag att somna om, men som tur är har jag ju lediga måndagar!

Det jag skulle göra idag var att "sanera" efter barn-familjens härjningar. Det är många spår efter sylt,  ketchup, lera eller målarfärg från små barnfingrar. Halva vardagsrummet har fungerat som lekrum med fullt av spel och leksaker. Hade dessutom kvar den röda vaxduken, gardinerna och mattan sedan i julas, så nu var det verkligen på tiden att slänga iväg allt det röda och släppa in vårsolen och ljusare färger.

Skulle göra ett avbrott i röjning och städning mitt på dagen,  för att fixa nya naglar och vilken lycka när jag kom tillbaka hem! För då hade nämligen min älskade dotter tagit sig an städningen så hela huset luktade såpa och ajax och det mesta var skinande rent! Jag kunde bara sätta mig ner med en kopp kaffe och njuta! Hon har ett hjärta av guld den ungen!!

Sen åkte jag och veckohandlade, tvättade några maskiner, satte upp nya köksgardiner, kokade lingonsylt, gjorde granola,  bakade  kex och stekte potatisplättar med bacon till middag, så jag gjorde en del nytta jag också.

Och med det var den här måndagen slut och jag hoppas att katterna skriker långt bort från vårt hus i natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar