söndag 14 mars 2021

Får vi olycka nu??


 När vi satt och åt frukost, utspelade sig samtidigt ett intressant skådespel ute i trädgården. Vi har ju haft en ekorre på flitigt besök senaste veckorna. Idag var han väldigt utsatt för ett skat-par som försökte jaga bort honom, mellan trädgrenarna i den stora rönnen längst ner i vår trädgård. Sedan fick vi se hur samma skatpar släpade pinnar och grenar i näbbarna och började bygga bo, ganska högt upp i samma träd. Å nej, utbrast jag, som förra sommaren erfarit ett två- eller om det till och med var ett tre-våningsbygge i grannens Tuija-träd, med flera skat-par som förpestade omgivningarna med sitt eviga kraxande, som inte direkt kunde klassas som skön-sjungande fågelsång. Från gryning och ut över dagen, ett jäkla liv, helt enkelt. Tidig höst sågade grannen ner sin stora Tuija. Tack och lov, tänkte jag. Men idag började jag fundera på om det nu var ett av det bostadslösa skat-par som bestämt sig för att bygga bo i vår rönn, ett stenkast ifrån Tuija-trädet!! 
Dom är inte välkomna, utbrast jag, det här måste vi sätta stopp för!!  Sagt och gjort, maken släpade ut vår högsta stege och klättrade upp med såg och kratta. Modigt av honom, eftersom han är en smula höjdrädd!
Nu är skatboet ett minne blott. Hoppas jag. Dom rackarna kan ju vara envisa och göra nya försök, så vi får hålla ögonen öppna den närmaste tiden.
Läste att dom boar nu för att lägga sina ägg i slutet av April.

Läste också att om skatan väljer att bygga bo i ens trädgård så betyder det lycka.

Undrar om det betyder att vi nu kommer att drabbas av olycka......??

Jag hoppas verkligen inte det. Och jag hoppas också att ingen bebis vill komma ut i natt!
Familjen har nu flyttat in i sitt radhus och här hemma blev det tomt och ödsligt. Men inte på ett otrevligt sätt. Helgen har varit intensiv för alla inblandade och jag önskar så att mamman får vilodagar innan bebisen vill komma ut. Jag har telefonen redo bredvid sängen och funderade just på om jag borde ha en väska redo med kläder, kontaktlinser och tandborste ifall jag måste rycka ut som jourhavande farmor på natten. Men jag ber och vädjar; Låt det INTE bli i natt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar