måndag 10 april 2017

Överväldigad av intryck!

Det är många intryck att smälta dessa dagar i Can Pastilla, strax utanför Palma på Mallorca.
Många nya möten med spännande människor och nya träningsformer att prova.

På förmiddagen idag provade jag Free Power. Vi höll till på hotellets takterass där hela Palma och det blå Medelhavet låg nedanför oss. Magiskt vackert! Det var dock inte bara därför jag tyckte om det här passet. Det slog an en sträng inom mig som blev till en positiv upplevelse. Lugn, kraft och fokus i ett och samma pass! Dessutom tycker jag väldigt mycket om den här ledaren Cecilia Gustafsson. Hon leder även Yin-yoga och meditation, och nu ikväll har hon haft en föreläsning om Balans och ekologisk framgång. Hon känns erfaren, klok och ärlig och dessutom har hon en oerhört behaglig röst att lyssna till!



Jag har idag även gjort en mätning av min kropps-sammansättning för att fastställa BMI, kroppsfett och egentlig biologisk ålder. Hur tillförlitligt nu det kan vara!?
Man fick uppge sin längd och sin ålder och sen stiga upp på något som liknade en vanlig våg, därifrån fick man dra upp som en handkontroll som man höll stilla på sträckta händer tills den pep. Då läste en dietist av alla siffror och meddelade följande; Min vikt (som nu stigit ytterligare med ett halvt kilo) mitt BMI som låg under gränsvärdet och mitt kroppsfett som också låg under gränsvärdet. Likaså gjorde min biologiska ålder som visade sig vara 44 år. Eftersom jag snart fyller 59 år, så skiljde det ju en del. Hade ju varit lite värre om dom kommit fram till att jag varit 14 år äldre, dvs 73 år.....

Att vikten ökat ett halvt kilo bara på dessa dagar beror såklart på mat och dryck. Det serveras frukost, lunch och middag. Rejäla buffëer varje gång med både förrätts- varmrätts- och efterrättsbord. Cava till frukost (vilket jag verkligen älskar, bubbel till frukost=semester), ett glas vin eller öl till lunch och en halv flaska vin till middag.
Tänker att hälsohemmet Masesgårdens kost var underbar, men att potatisvatten inte är lika gott som cava........
Jag vill gärna tro att båda dryckerna gör gott, fast på olika sätt!!
Dock är jag verkligen inte van att äta så här mycket. Att låta bli att äta, eller äta väldigt lite, är inte ett alternativ, eftersom jag älskar mat och bara måste få smaka på allt och njuta till fullo utan dåligt samvete. Det där halvkilot (+ de 3 1/2 kg som jag gått upp tidigare) tar jag itu med senare!!

Och efter dagens fem pass och alla andra intryck behöver jag nu återhämtning, så god natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar