söndag 23 april 2017

Skönheten i det sköra livet


Vi råkade hamna mitt i firandet av körsbärsblommans dag, i Kungsträdgården igår.  Det är första gången jag lyckas tajma blomningen, och visst var det otroligt mäktigt, med alla dessa träd, överfulla av rosa blomklasar, som bildade ett tak över grusgångarna på varsin sida om den stora dammen. Det var många olika japanska föreningar som hade olika aktiviteter och vi stod en stund och tittade på olika kampsporter. Symboliken i blomningen är just "livets förgänglighet och skönheten i det sköra livet"!

Innan vi kom dit, hade vi ätit en underbar 3-rätters måltid på den lilla, fina italienska krogen Tutto Bello, vid Tegnerlunden. En Carpaccio, en Prochetta och en Tiramisu. Ljuvliga smaker!! Rekommenderas!


Efter det behövde vi en rejäl promenad! Så vi gick!
Efter att ha insupit de ljuvliga körsbärsblommande träden i Kungsträdgården vandrade vi över Strömbron genom smala gränder i Gamla Stan, över Slussen, där vi kikade lite på hur det kommer att bli med alla ombyggnationer, vidare längs Götgatan till Medborgarplatsen, över Fatbursparken mot Mariatorget och vidare uppe på Mariabergets höjder hittade vi det vackra lilla gångstråket Monteliusvägen.
Vilken fantastisk huvudstad vi har!!
Över södra järnvägsbron, runt Riddarholmen, över norra järnvägsbron, Tegelbacken och så slutmålet; Kulturhuset och Stockholms Stadsteater.
Föreställningen Hemsöborna gjorde oss inte besvikna. Ví fick massor av flashbacks från tv-serien-som gick 1966, men alltså satt starka spår i oss båda.
Huvudrollsinnehavarna Ann Petrén och Claes Malmberg var otroligt bra! Scenografin enkel men stark och musiken var "pricken över i"!
Fulla av intryck promenerade vi tillbaka till bilen och körde hem till Uppsala.
Där väntade en härlig överraskning. Yngsta dottern och pojkvännen hade städat hela huset så det var skinande rent! Vi avslutade kvällen med te och prat!

I morse gick jag upp och bakade scones och efter frukost ville dottern få en lektion i bindningslära! Inte trodde jag väl att jag skulle få användning för mina 35 år gamla skolpapper, men vilken tur att jag sparat! Hon ska läsa en kurs i väveriteknik, och det var ju lite trevligt att få dela med sig av det jag kan!
Fortsatte förmiddagen i trädgården, klippte bort och krattade!
Sen var vi bjudna på födelsedagsfirande! Svärdottern fyllde år och det blev bubbel och tårta!
Därifrån bilade dottern, pojkvännen och lilla vovven (som för övrigt hade födelsedag i går, sin fjärde)  ner till Borås.
Så nu är maken och jag ensamma i huset igen.
Och imorgon börjar aprils allra sista vecka! Med tanke på att det snöade ymnig idag på eftermiddagen, så kan man ju undra om det verkligen stämmer.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar