måndag 17 april 2017

Back to work


Jaha ja! Så är påsklovet över och imorgon är det till att packa ner matlådan i portföljen och cykla till jobbet igen. Första lektionen startar 08.05 med klass 9 c!

Äldsta dottern och hennes pojkvän är tillbaka i Göteborg. Yngsta dottern blir hemma en vecka till, men just i kväll är hon borta på middag, så huset är tyst. Maken har gått till sängs, glad till sinnet, eftersom Sirius vann sin andra bortamatch idag.

Jag har tvättat och suttit vid symaskinen. Allt är lite krångligare med ett finger mindre. Jag har ju min högra tumme i bandage och har insett hur mycket man faktiskt använder sin tumme till, i vanliga fall.
T ex fick jag avboka skivstångspasset nu i eftermiddags. Tummen bultar och värker och är fortfarande svullen, så jag måste ta det lite lugnt. Kan inte heller sticka, sy eller skriva för hand och diska är inte att tala om.

Däremot har jag hoppat på ett nytt "mysterium" i en grupp på facebook som heter Broderi-utmaning!
Började med uppgift 1 idag, att "måla" ovaler med mjölk på ett vitt bomullstyg. När det torkat, stryker man och vips så får "mjölkovalerna" rost-bruna nyanser.  Nästa uppgift kommer senare i veckan. Kanske får jag testa att sy och brodera med vänster hand!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar