tisdag 18 april 2017

Trött tisdag.....

Ikväll har jag skickat in min deklaration! Tänker att min kära gamla pappa ruskar på huvudet åt mig, från sin plats i himlen. Han var kamrer, skrev sirliga siffror och bokstäver i böckerna med bläckpenna. Kontrollerade allt noga. Han lärde mig deklarera, en gång i tiden. Vi satt bredvid varandra vid köksbordet, alla kvitton, inkomstuppgifter och andra viktiga papper som kommit in under året, låg i prydliga högar. Allt skulle kontrollräknas, helst två gånger, så att det stämde.
Jag gjorde som pappa lärt mig, i många år. Men sedan 4-5 år tillbaka, slänger jag bara ett öga på inkomstdeklarationen. Hur mycket kvarskatt behöver jag betala i år? Sen går jag in på nätet och skriver under med mina personliga koder. Tar för givet att det stämmer. Några avdrag får man ju inte längre göra. Bökigare att kolla upp inkomstuppgifterna också, eftersom man inte längre får några pappersutdrag. Allt går via nätet, nog måste det stämma?!

Med tanke på mitt långa, sköna och lyxiga påsklov känns det skämmigt att säga det men; det var riktigt tufft att börja jobba idag! Har varit så trött! Ute blåste nordanvinden kall,  och det fortplantade sig i salen, så jag fick gå med yllesockor och min alpacka-poncho på hela dagen.  Skrivbordet var översvämmat av arbeten som måste bedömas, men jag cyklade hem direkt efter sista lektionen och tog en långpromenad med vovven. Var ju ute stor del av förra veckan, och längtade verkligen ut idag. Även om det här är ca 20 grader kallare, så var det ljuvligt att sträcka ut och gå i rask takt, njuta av de stackars frusna blåsipporna och av fågelkvitter.

Och nu har jag plockat bort påskpyntet och rensat huset på allt godis som inte blivit uppätet. Bara tryckte munnen full! Mycket var inte ens gott, men jag fick bara värsta tokbegäret!
Tror det är lite tröst för tummen, som har varit lite besvärlig under dagen. Avbokade spinningpasset i morgon bitti också, tänker att det är dumt att anstränga sig med sånt som ger tyngd på handen. Den får värka klart innan sådan träning. Ställer klockan och tar en morgonpromenad istället.

Men först sova!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar