söndag 16 april 2017

Tummens blod för oss utgjutet......

Man kan ju säga att jag verkligen fick praktisera inställningen i förra blogginlägget direkt när jag kom hem!! Hur det än blir, så blir det bra!

Flygresan gick bra, jag blev hämtad av dotter, hund och pojkvän på Arlanda. Lilla vovven blev så till sig när jag kom gåendes med min resväska, så att hon nästan fick ett astma-anfall, och jag fick ta upp och lugna henne i famnen. Maken tog det hela med ro och sov och snarkade, hörde inte att jag kom. Men vid halvtvå på natten kröp jag ner bredvid honom och somnade sött!

Härligt att vakna upp med de sina, båda döttrarna med pojkvänner i huset, och söner med familjer och syster var inbjudna till påskdagsmiddag.

Efter frukost åkte jag för att hämta beställt påskalamm, och handla lite annat som behövdes. Strök dukar, bar bord och stolar. Drack en kopp kaffe och skulle börja förbereda rotfruktsgratängen!
Har en mandolin som gör skär-arbetet lätt och smidigt! Tyvärr går det lite för lätt ibland! När jag började med tredje potatisen, så slant jag med tummen och hamnade  i kniven. Blodet sprutade,och en ganska stor flik av nagel och tumme hängde plötsligt löst!
Ååå, så irriterad jag blev på att jag varit så klantig!! Maken hämtade plåster och jag höll handen högt, men det blödde ymnigt, så vi slog numret till sjukvårdsupplysningen och dom rådde mig att åka in till närakuten!
Blev otroligt väl omhändertagen och en dryg timme senare, var jag hemma igen. Fyra stygn och tummen i bandage!
Döttrarna hade ringt in äldste sonen som fick hjälpa till med matlagningen, så middag blev det ändå som planerat!

Och disken slapp jag!!

Och kort gick det att spela ändå!

Nu är klockan över midnatt, och imorgon bitti ska vi alla gå en "grötlunk" före frukost, så nu är det sängläge som gäller!
Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar