tisdag 11 april 2017

På utflykt

Det är ca 100 personer med på denna resa. Mestadels kvinnor, kanske 10-15 män. Många kvinnor reser, liksom jag, ensamma. Männen reser alltid tillsammans med sin partner. Har talat med många kvinnor och många har, liksom jag, kommit sig för med att resa ensam, först efter att barnen blivit stora och man tycker att man har rätt att ägna mer tid åt sig själv. Många har, liksom jag, fått samma kommentarer hemma, från vänner eller familj; men ska du resa ensam, vad tråkigt, hur vågar du, osv. Och alla konstaterar, liksom jag, att det ger så mycket, man växer i självförtroendet, man får så många nya spännande kontakter, och man får göra precis som man själv vill utan att känna sig egoistisk och självisk!

På eftermiddagen idag var det utflykt. Jag hade valt en tur till Abuocassa, en gård som tillverkar olivolja. Det var ett fantastiskt vackert ställe ute på landsbygden där luften var frisk och utsikten milsvid!




Man höll på att rusta en riktigt gammal gård med varsam hand, men själva olivoljeframställningen låg i framkant, och att se de stora moderna maskinerna inuti den gamla stenbyggnaden var en märklig kontrast. Fick lära mig massor som jag inte visste om skörd och tillverkning och så fick vi smaka av och handla med oss hem.

På hemvägen fick de som ville hoppa av i Palma. Vi var fyra stycken som strosade runt i gamla stan och tittade på de vackra husen och alla små spännande butiker. Avslutade med att äta middag på en liten mysig restaurang.


När mörkret fallit och klockan närmade sig 22 skulle vi ta bussen tillbaka till hotellet, men hamnade mitt i en påskprocession. Det var dystra trummor och lite skrämmande processionsdeltagare som bar strutar som förde tankarna till Ku Klux Klan. De höll i tända stearinljus och mellan dem sprang småbarn, i samma klädnad på kroppen men utan mask och strut, och samlade upp stearinen på små pinnar.
Olika grupper bar olika färg på klädedräkten och hade olika emblem. Allt gick mycket långsamt och allvarligt och hela tiden dök nya grupper upp, processionen verkade aldrig ta slut. 
Detta pågår tydligen från palmsöndagen och hela veckan. Långt ifrån våra kycklingar och färgglada påskägg!


Det här innebar också att vår buss inte gick som den skulle, så vi fick dela på en taxi för att komma tillbaka till hotellet.

Nyss upptäckte jag i kvällsduschen, att jag bränt mig ordentligt. Har varit så omsorgsfull med solkrämen när jag tränat eller legat i solstolen, men bara för att jag skulle på utflykt, så lät jag bli att smörja. 
Tänk att solen tog så bra även på olivgården......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar