måndag 3 april 2017

Lyckliga människor!


Så är vi inne i en ny månad sedan några dagar tillbaka! April är ju en månad som kan bjuda på väldigt omväxlande väder, ömsom sol, snö eller regn. Idag har det varit sol och vind, och när jag hängde tvätt ute ikväll, strax innan solnedgången,  kvittrade fåglarna för fullt, och det doftade mylla. 
Jag blev sådär lycklig, inombords, av vårkänslor.
Tog upp det på mentorstiden med klassen imorse, frågade hur många som tänkte när dom vaknade; Yippie, en ny skolvecka! 
Ingen räckte upp handen. Då sa jag; när jag vaknade tänkte jag först; å fy, jag orkar inte stiga upp, och ta mig till jobbet igen. Men sen bytte jag perspektiv på mina tankar. Tänk vilken måndag alla dom i Colombia har, som drabbats av jordbävningen nu i helgen, eller dom som kände någon av skolbarnen som var med på bussen som välte igår.
Det blev först alldeles tyst i klassen, och sen började dom inse vad jag sagt och flera sa; ja, vi lever ju i alla fall. Och om en vecka är det påsklov!

En annan lycklig person ikväll, var maken! Sirius, Uppsalas fotbollslag, hade Allsvensk premiär mot Djurgården ikväll. Dom vann med 2-0! Maken hade velat vara på plats och se matchen, men supporterbussarna som gick från Uppsala var fulla, och han ville inte ta bilen själv, så han fick nöja sig med match via datorn. När vinsten var ett faktum, sken maken som solen!!


Själv har jag ägnat kvällen åt att färdigställa små påsköverraskningar. Påsar märkta med namn och tryckta små påskharar, istället för påskägg, gömmer små leksaker till barnbarnen.


Och så har jag börjat ett stick-projekt, där pärlor ska träs på alpacka-garn, innan det är dags att börja sticka.

Men stickar gör jag någon annan dag, för nu ska jag krypa i säng! Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar