onsdag 12 april 2017

Följ din dröm

Så hette kvällens föreläsning, där Malin Berghagen talade om vikten av att lyssna inåt och verkligen våga leva sin dröm. Att hon för 15 år sen levde som hemmafru i Järvsö men började drömma om att flytta utomlands. Hur det ena ledde till det andra, hon övervann alla sina rädslor, hon hängav sig åt riktningen och plötsligt öppnades möjligheter, som om att allt var menat. Att tro på universums godhet, att tacka för allt-alltid och att älska sig själv.
Precis dom tankarna har genomsyrat en bok jag läst denna vecka "Flickan från Paradiset" av Agneta Sjödin. Att älska sig själv och inse sin egen kraft, att vara tacksam och att lyssna inåt.

Just det har ju meditationen och yogan gått ut på denna vecka. Att stilla sig, fokusera och lyssna inåt.
Jag har hört många inspirerande ord under passen. Ett som jag fastnat lite extra för är "ett halvt leende". Att böja mungiporna bara en aning uppåt, likt Buddhas nöjda uttryck, det liksom inger en att känna sig nöjd och tacksam.

Funderade på hur jag själv skulle vilja "leva min dröm" men 
jag tänker att jag redan lever i den. Mitt liv är egentligen perfekt. Jag lever i ett fantastiskt land. Jag har en fin man och fyra vuxna barn som är självständiga och perfekta med fina respektive som jag tycker mycket om. Tre underbara barnbarn och två hundar. Jag har möjlighet att få göra det jag tycker om i en frisk kropp. 
Vad mer behöver jag? 


Malin pratade mycket om att våga utmana sig och att kliva utanför sin "comfort zon".
Litegrann gjorde jag nog det imorse, när vi på yogan skulle stå på händer. Jag gjorde det, och kände mig stolt att jag klarade det. Jag lyckades även stå i kråkan på eftermiddagens chakrayoga.
Det är väl sådana utmaningar som jag kan vilja testa då och då.
Och så har jag ju min drömlista, som jag fyller på med jämna mellanrum, och betar av med jämna mellanrum.

Den här resan kan jag t ex pricka av nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar