söndag 1 december 2013

Lucka 1, nu kör vi!

Första december, första advent, första luckan i adventskalendern!
En traditionsfylld och härlig tid ligger framför oss, om ni frågar mig! Jag älskar den här perioden fram till jul. Nästan mer än själva julen faktiskt!


Vi tände vår adventsstake till frukost, efter att ha tittat på första avsnittet av julkalendern i tv. Tja, jag är 55 år, men på många sätt, fortfarande ett barn. 

Dagen fortsatte med att maken och jag skjutsade dottern till städjobbet och sedan tog oss vidare till Ikea. Det skulle köpas in glas till jul. 24 ölglas och 18 snapsglas. 
Det fanns en tid, då maken och jag bara skulle duka med Orrefors! Vi har gjort det ! Vi har också kraschat ganska många Orrefors... Ett glas för 12 kronor är billigare än ett glas för 400 kronor. Nu är det Ikea-glas som gäller!
Vi var också runt och inhandlade några julklappar, och så avslutade vi shoppingrundan med inköp av julgran! Vi ska ha en utegran i år, därför kan vi köpa den så här tidigt!


Där valde jag mellan en Kungsgran för 1100 kronor och en Rödgran för 500 kronor. 
Det blev det billigare alternativet.
Väl hemma, kämpade maken i stormbyarna, med att få vår gran att stå rak. Han lyckades faktiskt riktigt bra! Jag väntar dock med att sätta i ljusen, blåsten var för kraftig i dag.

Efter varm glögg, ägnades eftermiddagen åt bakning och matlagning. Hade bjudit hem söner med flickvänner på söndagsmiddag. Bjöd på Hälleflundra med rödvinssås, jordärskocks- och mandelpotatispuré, brynt sidfläsk, sallad och en god, röd bourgogne. Till efterrätt en choladpaj med vaniljkokta apelsinskivor i sockerlag.
På det var helgen slut.
Nu blir det skönt att krypa ner mellan rena, manglade lakan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar