söndag 8 december 2013

Lucka 7

Dagens bästa ser ni här;


Väcktes av ett meddelande från dottern i morse klockan  åtta; -Om ni är  vakna kan vi skypa nu, för vi ligger bara vid poolen och latar oss!
Oj vilken aktivitet det blev på oss. Jag flög ur sängen och ropade till maken som redan gått upp och satt och läste tidningen. Snabbt upp med datorer för att logga in. Det  var ett tag sedan jag var inne, så självklart hade jag glömt mitt lösenord. Maken försökte skapa ett nytt konto på sin nya dator. Tillslut lyckades vi och det var en fröjd att se och höra vår dotter. Det var alldeles för länge sedan sist! Hon var fräknig, brunbränd och fräsch. Vi satt där i våra morgonrockar med håret på ända och sömndruckna miner. Men härligt att få prata med henne. Hon befinner sig på Bali, närmare bestämt Kuta, staden där bombattentatet ägde rum för elva år sedan. Av detta märktes ingenting nu, vår dotter visste inte ens om att det hänt. Men sannolikheten för att det ska hända igen är väl obefintlig?! Tänker oroliga mamman och ryser vid tanken på hur det skulle varit att ha haft ett barn på Bali just då, 2002!!

Från det hemska till mitt Dagens sämsta; det var när jag satt och redigerade ett foto på datorn och yngsta dottern och hennes pojkvän satt bredvid och lagade sushi. Sämst, därför att dom använde massor av avokado. Dess doft, spreds till mina näsborrar! Kalla mig sjåpig, men avokado är det äckligaste jag vet. Jag fixar inte att äta det eller ens lukta på det. Jag blir spyfärdig.

Fotot jag redigerade ska bli årets julkort. Och det blev dagens julstök. Dotterns pojkvän hjälpte oss fotografera. Vi stod utomhus, och i år fick såklart lilla vovven vara med. Här ett smakprov;
Annars har jag mest städat och tvättat idag. Har också varit ute och satt upp den vackra grangirlangen samt klätt utegranen med ljus. När allt var klart kröp jag ner i badkaret och tog ett bubbelbad. Med massor av levande ljus runtomkring fick det stå för dagens julmys.

Nu slog klockan tolv slag. Maken sover i sovrummet, dotter, pojkvän och hund somnade i tv-soffan. Själv sitter jag vid köksbordet och stickar lovikkavantar, men nu ska jag också gå och sova!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar