måndag 23 december 2013

Lucka 22

Dagens bästa; när jag vaknade, doftade det kaffe i huset! Jag älskar verkligen kaffedoft på morgonen. Inte för att jag vill ha kaffe då, jag dricker alltid te till frukost Men det är något hemtrevligt över doften. Säkert barndomsminnen som spökar. Mamma och pappa satte alltid på kaffet, det första dom gjorde! Doften hemma idag berodde på att maken skulle vara skridskoledare, därav tidig uppgång och fixande med matsäck och kaffefylld termos!

Dagens sämsta; jag cyklade stan runt för att försöka få tag på mald pomerans till vårt julbröd. Brukar alltid köpa hela pomeransskal, men i år tänkte jag förenkla. Fast det lyckades inte, för efter fem livsmedelsbutiker gav jag upp, och blev glad att jag ens fick tag på skal! Själva det sämsta inträffade dock när jag i en av butikerna plockat korgen full av andra livsmedel och kom på en sak jag glömt. Jag ställde ifrån mig korgen, som var rätt tung, och gick för att hämta nachos. När jag fått min påse och skulle ta min korg, hade jag totalt glömt bort var jag ställt den. Jag traskade runt butiken flera varv och sökte, gång upp, gång ner. Säkert en kvart! Tillslut fann jag min korg bredvid ostdisken. Hade  jag verkligen ställt ifrån mig den där?? Suck!


Dagens julmys; glöggfika hemma hos son och flickvän. Så här fin gran hade dom fått tag på.  Det doftade så gott i hela lägenheten, det var så pyntat och fint, det spelades hög julmusik och det fanns massor av godsaker på fikabordet.


Dagens julstök; letandet efter julkryddan, inköp av tallris och nu ikväll har jag skållat rågmjöl för att förbereda julbrödsbaket till imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar