måndag 16 december 2013

Lucka 16

Dagens bästa och dagens sämsta; Massimo!!
Äldste sonen och hans flickvän skulle på disputationsmiddag, och jag erbjöd mig att ha deras hund, så att han skulle slippa var ensam hela kvällen.
Sämst, var att han var dålig i magen! Stundvis låg fisarna som en dimma likt slaget vid Lutzen i huset, stanken påminde om ruttna ägg.... Bäst, var den rejäla kvällspromenaden jag fick när jag skulle gå hem med honom och gick en extrasväng på upplysta cykelbanor i Berthåga-Stabby-Luthagen. Dessutom sken fullmånen, det blåste kraftigt och termometern visade plus 10 grader. Ingen decembertemperatur precis. Men känslan av att få vistas ute var befriande skön! Den här årstiden blir det på tok för mycket inomhusvistelse. Idag har jag dessutom varit så trött och seg, men efter den här promenaden känner jag mig pigg och stärkt!
Dagens julstök; efter middagen kokade jag knäck, som jag ska bjuda min klass på och samtidigt började jag skriva julkorten. Egentligen skulle dom postas idag, men jag har inte hunnit med alla, så det får vänta till imorgon.
Dagens julmys; har jag precis i skrivandes stund. Duschade efter min promenad och nu sitter jag ensam vid köksbordet med tända ljus, en kopp te och smakar av pepparkakorna vi bakade i helgen. Resten av familjen har gått i säng, inte så konstigt kanske eftersom klockan alldeles strax blir midnatt. Men jag blev ju så pigg av min promenad så jag vill njuta vaken ett tag till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar