söndag 29 december 2013

Var är vintern?

Vintern fortsätter att lysa med sin frånvaro!
Maken har "abstinens" och begav sig, med fem andra friluftsfrämjare, till Gästrikland, norr om Gävle, för att få åka långfärdsskridskor. Det stod i tidningen i morse att Vikingarännets Anders Tysk, ännu inte gett upp hoppet om att loppet ändå ska bli av den 16 februari.
Äldste sonen som fick sina efterlängtade längdskidor i julklapp är såklart också besviken. Förra året vid den här tidpunkten var det ett fantastiskt skidföre!  Men han, flickvännen, deras hund, jag och vår lilla vovve begav oss ut i Hågadalen till fots idag istället. Solen tittade fram, och med gummistövlar på så gick det bra att ta sig fram i lervällingen. Det var skönt, nästan lite vårkänsla och vi var ute flera timmar. En fröjd att se hundarna leka tillsammans. Sonen hade bryggt en termos kaffe och bjöd på chokladmuffins bredvid Hågaåns porlande vatten.

På eftermiddagen sov den lilla vovven skönt i sin hundsäng och själv satt jag i källaren och fick min "abstinens" botad. Den som handlar om att få sitta vid symaskinen! Jag hann både klippa till och färdigställa en fodrad kjol och en klänning i trikå.

När maken kom från skridskoisarna badade vi bastu, sen blev det middag och så fick filmen "Water for elephants" avsluta den här söndagkvällen. Och det allra bästa med den, är att den följs av en ledig måndag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar