fredag 15 november 2013

Ensam hemma

Huset är städat, själv är jag nybadad. Det är alldeles tyst, bara vovven och jag hemma. Maken är på tandläkarstämman sedan igår morse. Dottern är ute och roar sig.
Innan hon gick sa hon att hon inte tycker om att jag är ensam hemma en fredagkväll. Men jag har ju Mayli, sa jag och jag försäkrade att det var helt ok. Jag är bara glad att hon faktiskt går ut och roar sig ibland. I hennes ålder var jag mycket oftare ute än vad hon är.
Faktum är att jag tycker det kan vara skönt att få rå mig själv. Jag kan hasa omkring i mjukisoverall och sätta mig i källaren och sy utan att någon tycker att jag är osocial och tråkig. Fast ikväll har jag suttit med ryggen mot min sköna massagekudde och stickat, och det tänker jag fortsätta med framför en långfilm strax. Ska bara brygga mig en kanna te först.
Egentligen ÄR jag osocial ikväll. Tanken var att några jobbarkompisar skulle gå på musikpuben Hijazz och lyssna på "Börje Tull" ikväll. Det är ett band där bl a två kollegor är med och spelar och sjunger.  Hade säkert varit trevligt att sitta tillsammans med en öl.
Men mörkret, regnet och tröttheten efter arbetsveckan gör att jag valde en hemmakväll istället.
Tack och lov att det är helg!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar