torsdag 28 november 2013

Anti-aging!

När jag kom hem ikväll luktade det så illa ut i hallen och in i köket! Rena avloppet.
Jag gick ut med komposten som var full, tänkte att den varit inne för länge. Sedan tände jag en massa doftljus i kök och hall.
Lagade kycklingwok med ris  till middag, men kände när jag stod och diskade, att det fortfarande luktade illa.
Då tog jag fram skurmedel, borstar och trasor och gick lös på ugnen, torkade alla köksluckor utvändigt och invändigt, slängde ut allt ur städskrubben, där jag också har återvinningspåsar, potatis och rotfrukter, och skurade rent.  Kylskåpet storstädade jag i går, eftersom jag redan då känt en äcklig lukt, och trott att det kommit därifrån.
Men när vi lite senare i kväll skulle dricka te vid köksbordet, kändes stanken än värre. Nu kunde jag sniffa mig fram till vitrinskåpet ovanför kökssoffan. När jag öppnade dörrarna luktade det absolut vidrigt. Dotterns och min första tanke var att det låg en död mus på någon av hyllorna.
Försiktigt började jag lyfta ut pryl efter pryl.
När jag skulle ställa ut mjölkkannan, skvimpade vätska ut på köksgolvet.
Jag gick fram till diskbänken och tömde innehållet i slasken. Först genomskinlig vätska, sen vita klumpar och en frän, sur lukt av gammal mjölk spreds över hela köket.

Jag tror vi använde den kannan på fars dag, alltså för tre veckor sedan.
Mjölk i rumsvärme blir inte trevligt alls.
Hur kunde detta hända??!! Börjar jag bli glömsk och virrig redan......

Kan ju alltid hoppas att ansiktsmasken "Anti-aging" jag fick efter min hudvårdsbehandling i eftermiddags även föryngrar mitt minne i så fall!!


ps. Det goda med det dåliga är i alla fall att nu är det skinande rent i köket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar