onsdag 15 maj 2013

Inkonsekvens

Jag är inte snäll mot hemförsäljare!  Blir helt galen när det ringer på telefon eller dörren och någon vill sälja något. Hemtelefonen har nixregister, men tyvärr så fungerar inte det om man redan är kund någonstans, eller har varit. Det ringer någon käck, glad person som uttalar mitt förnamn i varje mening som om vi vore de bästa vänner. Fast oftast hinner dom inte säga många ord, för när dom presenterat sig säjer jag bryskt; -Ok, jag vill inte prata med dig, du stör mig i mitt hem och jag avskyr den här  typen av marknadsföring!! Mina barn brukar säja att jag inte behöver låta så arg. Jag vet att den stackarn som sitter i andra änden av luren bara sköter sitt jobb-men jag tänker att snäser jag av tillräckligt många gånger, så kanske dom varnar andra för att ringa vårat nummer  "för där är det bara en surkärring som svarar"....
Jag är inte lika argsint mot dom som ringer på dörren, men jag avvisar dom vänligt men bestämt. T om små söta barn som vill sälja kokosbollar för sin klassresa!
Så man kunde tro att jag är konsekvent-MEN jag har en svaghet. Tyvärr. För det blir alltid jättedyrt.
Och det gäller;

Dom började väl köra i området för 3-4 år sedan och första gången dom ringde på min dörr var jag precis på väg till något föräldramöte när en ung, blond, stilig  gosse dök upp och viftade med ett häfte med frestande bilder på djupfryst fisk och totalt pratade bort mig! Jag köpte fisk och räkor för nästan 2000 kronor!!!
Ungefär varannan var tredje månad dyker dom upp. Alltid män, mer eller mindre stiliga, men alltid med ett fantastiskt, brinnande intresse för att saluföra sin fisk. Dom brukar ringa på dörren på kvällstid och om maken sitter en trappa upp vid datorn hör jag honom stöna när jag öppnar dörren och fiskförsäljaren utropar: -" Hallå där- nu är fina fisken här igen!!"  Jag smälter som smör  och släpper t om in dom i hallen för att lyssna på hur dom beskriver  något nytt  recept för mig, så saliven börjar rinna i mungipan. Där står jag  som en tönt och fånler och hör mig själv beställa 3 kg tonfisk, 2,5 kg hälleflundra och 3 kg ryggtorsk. Minst!!
I söndagskväll var dom här igen och jag har nu frysen full med fisk till sommarens grillkvällar, och tips på tillagning och tillbehör fick jag på köpet, för den här gången var det en kock som åkte runt och sålde. Han hade fått något eksem och varit tvungen att byta jobb (jadå, jag lyssnar gärna på deras livshistorier också...)

Det där med att man blir intelligent av att äta fisk tror jag inte ett ögonblick på. I så fall hade jag slutat handla av fiskbilen för länge sen......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar