lördag 18 maj 2013

Anlitad som trädgårdsexpert!

I morse ringde äldste sonen och bad om hjälp att iordningsställa sin lilla odlingslott som han skaffat sig. Nog blev jag lite smickrad att få ett sådant förtroende, så självklart ställde jag upp!!  Blev upphämtad på förmiddagen och så åkte vi till trädgården och införskaffade plantor, frön och redskap. Sen blev det gräva, kratta, vattna och plantera och på det blev jag bjuden på lunch ute på balkongen, som också prytts med diverse sommarblommor i balkonglådor. Nu är det bara att hoppas att det växer och kan bli en bra skörd, annars kanske han blir besviken på mina råd!
 Promenerade hem frampå eftermiddagen och när jag passerade blomsterbutiken passade jag på att köpa ett fång ljusrosa vackra krysantemum, stora och buskiga som pioner.
Jag mötte horder av uppklädda studenter. Frackar och långklänningar och parfymdoft. Förmodligen är det vårbal ikväll, vilket fantastiskt försommarväder dom fick!
Själva är vi så långt ifrån vårbal som tänkas kan, dottern och jag sitter uppe och tittar på Melodifestivalen. Maken är måttligt intresserad och somnade i soffan innan hälften av bidragen sjungits.
Men dottern och jag tänker härda ut till slutet. Jag tyckte det fanns flera bra bidrag; Island, Malta, Norge, Danmark och Ryssland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar