lördag 4 augusti 2012

Paddling blev pedaltramp...

Igårkväll lyssnade vi på sjöväderrapport och vanlig väderleksrapportering. Det verkade ganska lovande, och vi började planera för att ta en kajakhelg! Hade ställt klockan på 07.00 i morse för att gå upp och förbereda.
Men som så många gånger tidigare denna sommar, så hade väderleksrapporten ändrats! Nu skulle det bli blåsigt, byig vind och ev någon åskby under eftermiddagen. Inte bra förutsättningar för kajak till havs alltså.
Vi låg kvar i sängen och bläddrade igenom sommarstugor till salu istället. Det finns en hel del. Maken är mer sugen än jag dock.
Efter frukost gjorde vi ändå iordning picknick-korg, och istället för kajak blev det cykel. Vi trampade ut till Björklinge, på småvägar över Bälinge och Skuttunge. Det var ganska mulet och väldigt blåsigt, men vi trampade på i god fart och efter 1 1/2 timme kunde vi lägga oss på badstranden. Stundvis med filt över kroppen. Vi fick trevligt sällskap av Kjells bror och brorsdotter med hund. Strax efter klockan tre begav vi oss hemåt, den här gången över Ärentuna och sedan gamla E 4 från Svia. Rejäl motvind! Ca 5 mil har vi avlagt idag. Vi satte oss i trädgården i solen med varsitt glas kallt, vitt vin och lite nötter som belöning när vi kom hem.
Nu håller maken på att klippa gräset, jag har duschat och ska förbereda lite kött och grönt till grillspett. Himlen har klarnat upp från moln, så det blir middag på altanen. Och kanske revanch på Alfapet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar