tisdag 11 oktober 2022

Vinterbada


 Här hänger min baddräkt på tork och i termosmuggen finns varm choklad spetsad med cayenne. 

Jag sa i ett svagt ögonblick i våras att jag skulle börja vinterbada, kommande säsong. Det ska ju vara så hälsosamt! Blodcirkulationen ökar liksom blodtrycket, stresshormonet sjunker och massor av endorfiner frigörs. 
Det kändes ju inte som något problem att bada i medelhavet för ett par veckor sedan, men det kanske inte räknas. Och förresten är det inte vinter än. Men om man nu ska börja vinterbada, så behöver man starta någonstans. Härda kroppen. Så idag bestämde jag mig för att ta det första steget.
Jag cyklade till Vårdsätra-badet, klädde av mig och hoppade i. Solen sken, det blåste friskt och termometern visade 11 plusgrader i luften. Faktum är att vattnet inte var så kallt som jag trodde. Och känslan efteråt var så skön. Jag klädde mig snabbt, läppjade på min varma choklad och satt kvar och tomglodde ut över vattenytan. Sen cyklade jag vidare längs med Fyrisån in mot stan, förbi Sunnerstagropen, Ultuna och Ulleråker, via stadsträdgården, uppför slottsbacken, förbi Botaniska trädgården och vidare hem. 
En fantastiskt skön utflykt! Nu återstår att se om jag kommer att hålla i genom hela hösten-vintern......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar